A gyertyakészítés régen megélhetés volt, ma a kreativitás eszköze

Nagyon szeretem a múzeumokat, mivel segítenek kiszakadni a rohanó városi élet kultúrájából. Lehet szidni a régebbi korok társadalmait, és minden bizonnyal már akkor is megvolt mindenkinek a maga keresztje, amit cipelnie kellett az életében, de ahogyan az sokszor a kiállított tárgyak részletes kidolgozottságában is látszik, akkor még egész biztosan nem kellett ennyit rohanni a megélhetésért!

Az asszonyok is főként otthon maradtak és nagyon szép, tájanként eltérő mintázatú csipketerítőket készítettek – országszerte egyébként ezekből is számos tematikus kiállítás tekinthető meg a múzeumokban – a kisgyerekek pedig okostelefon helyett bölcsőt meg hintalovat kaptak. Ez utóbbiból szintén láttam egy nagyon szép példányt az egyik falumúzeumban.

A régi mesterségeket is nagyobb türelemmel, bár fejletlenebb eszközökkel végezték a régebbi korok emberei. Ilyen volt például a gyertyakészítő is. A gyertya készítés alapanyagai még a munka megkezdése előtt beszerzésre kellett, hogy kerüljenek, akkor pedig még nem volt olyan opció, hogy megrendelek mindent az interneten…

gyertya készítés alapanyagai

Ma viszont már ezt is megtehetjük! A pipereporta.hu webáruházban ugyanis egytől-egyig megtalálhatóak a modern gyertya készítés alapanyagai. Az igaz, hogy manapság már nem opció az, hogy valakinek az egész családja generációkon keresztül csak ezzel foglalkozzon, de hát ki tudja? Hobbinak viszont nagyon jó a gyertyakészítés. Már csak azért is, mert megvesszük a legújabb videójátékot, aztán jön a következő kiadás, amit szintén megveszünk jó pénzért, az előzőt pedig dobhatjuk ki. A saját készítésű gyertyáinkat viszont vagy elhasználjuk, vagy pedig ajándékba adjuk, tehát egyáltalán nem költünk rá feleslegesen. A pipereporta.hu-n pedig alapból kedvező ár-érték aránnyal találkozunk, tehát ha kizárólag a befektetett összeget nézzük más hobbikhoz képest, akkor sem jövünk ki túl rosszul.

Ha már az ajándékozásnál tartunk, ha minden rokonnak vennénk a boltban egy illatgyertyát, legyen mondjuk összesen 10 darab, már ugyanott vagyunk, mintha a pipereporta.hu-ról megvettük volna a szükséges gyertya készítés alapanyagokat. Na de ebben még nincs benne az ajándék személyre szabása! A pipereporta.hu bőséges választéka ugyanis azt is lehetővé teszi, hogy mindenkinek a kedvenc színében, illetve illatában pompázó, egyedi kézműves terméket készítsünk! Annál egyedibb ajándékot pedig nem is adhatnánk, mint amit mi magunk készítettünk el a saját kezünkkel. Még akkor sem, ha az elején esetleg vétünk kisebb hibákat – bár kezdetben érdemes áttanulmányozni a webshop kínálatának böngészése közben az oda feltöltött oktatóvideókat is, hogy magabiztosan kezdjünk neki ezen technikák használatának.

Lehet, hogy nem nyílik majd kiállítás mindenkinek a kézműves alkotásaiból, aki ebbe belevág, de azt nehéz vitatni, hogy a kreativitás és az önkifejezés minden emberben felmerülő, alapvető igény. A pipereporta.hu pedig rengeteg lehetőséget biztosít számunkra, hogy ezzel nekiálljunk kísérletezni.